Architectuur

Architectuur

Tijdens het thema Bouwen hebben de leerlingen kennis gemaakt met verschillende bouwstijlen en architectuur. Ze ontdekken dat gewone huizen vaak een doosvormige grondvorm hebben en dat afwijkende huizen juist andere grondvormen hebben. Soms zijn huizen helemaal niet ontworpen door architecten. Dan zijn ze misschien door de bewoners zelf bedacht en gebouwd. Dat kunnen tenten zijn of hutten of boten.

Tijdens een workshop hebben de leerlingen gewerkt met gasbeton blokken en hun eigen grachtenhuis gemaakt met de verschillende gevels. Elk grachtenpand werd voorzien van een mooie gevelsteen. Met dank aan Marijke Bolt voor deze geweldige workshop.

De leerlingen gingen ook op excursie naar De Fantasie in Almere, waar de winnaars van de prijsvraag 'Ongewoon Wonen' uit 1982 hun experimentele woningen mochten bouwen. Hier waren zeer uiteenlopende en unieke ontwerpen te bewonderen.

Vanaf deze plek hadden we ook mooi uitzicht op Almere Centrum. Een uitgelezen kans om een mooie schets van deze skyline te maken.

Geïnspireerd door een eerder bezoek aan de grachtenpanden in Amsterdam werden eigen gevels ontworpen.